søndag 3. juli 2011

Grønlia med knall

Det var stort sett oppholdsvær og faktisk rundt tjue grader denne første søndagen i juli. Helge Ø og Svein Erling startet fra Tiller, ved Granåsen stod Helge M og ventet tålmodig. Vi antok at de fleste hyttene var stengt i juli, så vi satte kursen mot Grønlia.

Denne gangen startet vi opp gjennom Vådan gård og deretter vestover Vådanveien, nordvestover på Vådanstien og videre på skogsveien forbi Viljenhytta, opp Viljenbakkene opp til Stykket og videre innover skisporstien inn til Grønliaveien og inn til hytta.

Der var det fullt på alle utebord, så vi fant oss et bord inne stua, der vi benket oss og slappet av med kaffe og kaffebrød. Praten varte i et par timer og var innom både bomringen i Trondheim, Sluppen bru, ombyggingen av Innherredsveien, kaoset i Sorgenfriveien, om skeive tømmervegger i Grønlia, om fisketurer i Tafjordfjellene og litt om forrige helgs tur til Litjbælingsjøen.

På returen valgte vi overveien. Vi stoppet ved ei minnetavle for Lagmannsætra før vi fortsatte oppover mot Lianveien. Men før vi kom så langt datt plutselig Svein Erling så lang han var på grusen. Han lå bak de andre og hadde ikke full oversikt over veien. Forhjulet hadde sklidd langs siden på en høy langsgående kant og dermed veltet sykkelen. Det gikk imidlertid greit, det ble kun noen skrubbsår. Sykkelen var uskadd.

Resten av turen gikk uten uhell, etter å ha kommet ned Skråstien tok vi vestover Vådanveien til Vådansaga. Der tok vi av sørover på travveien og opp kneikene til Frøset. Derfra ned til benserten ved Leirbrua. Der sa vi ha-det til Helge M og kom til Tiller ca kl 16. Bortsett fra det refererte uhellet var det en vellykket tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar