søndag 10. juli 2011

Elgsethytta, 3 mil, 16 km/t

Rett over 20°C og til dels strålende sol, men også delvis overskyet. Det var meldt regn utover dagen, men det kom som ei tordenbyge først en times tid etter turen. Helge Ø og Svein Erling startet fra Tiller og Helge M stod og ventet ved Granåsen.

Helge Ø hadde lest litt på nettet og funnet ut at vi hadde minst to alternativ, Grønlia og Elgsethytta. Helge M hadde funnet ut at også Skistua var åpen denne søndagen. Så med en mulig retrett til Skistua valgte vi å satse på Elgsethytta. Vi syklet opp gjennom Vådan gård, opp Skråstien og oppover til enden av Lianveien, oppover Fjellseterveien til Kumlokket og videre innover veien mot Elgsethytta. Det var ganske tungt oppover noen av kneikene, men opp kom vi i relativt fin stil.

Vi fant oss et bord i uværsskuret, der koste vi oss i solsteiken med kaker, bolle og kaffe. Praten gikk lett og uanstrengt om båtte dette og hint. Etter en god time begynte det å skye over og det ble merkbart litt kjøligere. Så vi la i vei nedover bakkene. Vi valgte samme vei som oppover, bare i motsatt retning selvsagt. Det vil si, i stedet for å ta ned gjennom Våden gård fortsatte vi til Vådansaga, tok sørover travveien og opp til Frøset før vi trillet ned bakkene til Leirbrua. Vi sa ha-det til Helge M ved benserten ved Leirbrua og var tilbake til Tiller ca kl. 15.

I følge Helge Øs GPS-pulsklokke hadde vi hatt en snitthastighet på selve syklinga (opp og ned) på 16 km/t, pausen ikke medregnet selvsagt. Det var en herlig tur, uten uhell av noen slag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar