søndag 26. juni 2011

Fjelltur til Litjbælingsjøen

Klokken ni (på søndagsmorgenen) dro fire deltagere avsted til Gåregrenda i Holtålen, per bil denne gangen (uten medbragte sykler), Helge Ø, Helge M, Sten og Svein Erling. Fra Gåregrenda går det en bomvei nordover mot fjellet Bringen. Langs denne veien har en av deltagerne tilgang på ei familiehytte, som ble base for en fjelltur til fots. Omkring 17-20 grader og til dels lange solglimt ga en flott ramme om turen.

Flere bilder i galleriet, klikk på bildespill i høyremargen.
Vi startet over Harkåsen (680 moh) og gikk i fin bue innover til Litjbælingsjøen (704 moh), et oppdemmet kraftmagasin. På veien innover dyppet Helge Ø markstanga i elva Bælinga (Tverrbælinga) og fikk fjellørret nærmest på sekundet. Etter kort tid og ca ti fisk som var for små, så var fangsten 3 ganske fine fisker. Rasten ble lang og trivelig i den stadig tilbakevendende sola. Det kom noen få regndråper også, men de var ingenting å slå opp paraply for, for å si det sånn.

På returen gikk vi over åskammen vest for vannet og ned til setra Gillsetlivollen og deretter sørover på Bringen-veien tilbake til "basecamp". Etter en god og lang pause på hytteterassen satte vi oss i bilen og var tilbake på Tiller rett før åtte på kvelden. Vi var enige om det hadde vært en framifrå tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar