søndag 1. mai 2011

Tidlig vårtur til Grønlia

Et strålende solskinn burde tilsi varmt vær, men denne første maidagen kunne bare by på rundt tolv grader, så det var ikke vær for shorts.
Vi var to som startet fra Tiller, Tore og Svein Erling. Oppe ved Granåsen stod Helge M og ventet på oss. Vi diskuterte litt turalternativene og bestemte oss for å se om det var farbart til Grønlia, med Skistua som alternativ, for april hadde vært rekordvarm. Vi svingte av mot marka ved benserten ved Leirbrua, fortsatte opp bakkene mot Frøset og deretter ned til og over Vådabekken og nordover travveien langs Nordmyra fram til Vådanveien. Så fulgte vi denne mot Skjellbreia. Men på toppen av Almenningsbakken måtte Tore snu, forhjulet var punktert. Svein Erling hadde en boks med dekkskum, trodde han, men den var tom.
Så det var bare Helge M og Svein Erling som fortsatte til Skjellbreia og oppover Stykketveien til stien langs Skjellbreialia innover mot Grønlia. Halve strekningen innover fra Stykketveien var bar, men vi måtte leie syklene et par steder over snødekte partier. Heldigvis bar snøen såpass at vi gikk oppe på snødekket. Så turen innover gikk greit.
Vi fant oss et ledig bord i solveggen, og der var det herlig å sitte. Vi satt der og pratet om mye og mangt leeenge. Med kaffe og noe å bite i selvsagt. Først klokka halv fire brøt vi opp og startet på hjemveien. Vi valgte å returnere samme vei som vi kom og skiltes ved benserten ved Leirbrua, Helge M bor jo på Byåsen.
Tore hadde forøvrig kommet seg vel hjem, lufta tok slutt først ved Bjørndalsbrua, så det var en kort spasertur den siste biten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar