søndag 24. april 2011

Kosetur til Rønning i finværet

Godt over 15 grader og strålende sol stormsmelter de siste snøflekkene under granene i marka. Så på årets første påskedag var det ingen skigåere på Rønningen. Men vi var der, Helge Ø og Svein Erling, sistnevnte hadde satset på shorts i finværet.
Vi startet normalt, over Bjørndalsbrua og opp gjennom Kolstad/Huseby og videre opp til sivilforsvarsleiren ved Granåsen, der vi tok av sørover og oppover bakkene på Smistadgrenda. Vi tippet at snarveien gjennom skogen fortsatt var delvis snødekt, så vi svingte av mot Rønningen nede ved tømmerlunna/parkeringen. Nede ved bekken i dalbunnen var det et digert hull i veibanen, men noen hadde markert dette med å sette oppi deler av et vissent tre. En stor takk til de som hadde gjort dette hvis de leser dette! :)
I bakkene oppover mot Rønningen kjente vi at vi fortsatt manglet litt på toppformen (egentlig ganske mye), men opp kom vi uten å måtte gå av sykkelen. Vi gikk selvsagt av sykkelen før vi kjøpte kanelbolle/vaffel og kaffe og benket oss i solveggen. Ah, for en herrrrrlig dag! Praten gikk om datalagringmedier, iPad, trådløst nett, bluetooth og så videre. Altså ganske nerdete og guttete. Pausen ble god og lang, men etter den andre kaffen bestemte vi oss for å starte på returen.
Nedturen ble som vanlig vesentlig raskere enn oppturen, dessuten tok vi via Ringvålveien og Heimdal sentrum for variasjonens skyld. Vi var hjemme i Romemyra ca kl 15 og var enige om at det hadde vært en fin sykkeltur.
• Bonus: Turlogg med løypeprofil og kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar