søndag 15. mai 2011

Til Grønlia med ulyder

Bare ti grader og overskyet, men Helge Ø og Svein Erling stilte til start.
Svein Erling hadde dagen før kjøpt forskjerm på Biltema og montert den etter bruksanvisningen. Det var tydeligvis ikke særlig bra, for etter få meter kom det skrape- og ulelyder fra en kontaktflate mellom dekket og skjermen. Og ved hver hump slo undersiden av styrekranken mot en festeskrue på skjermen. Men vi lot det bråke og gjennomførte turen som dette var helt normalt. Vel hjemme igjen ble monteringen endret, og endringen ser ut til å være lovende for senere turer. Nok om forskjermen.
Turen gikk til Grønlia. For Helge Ø var dette sesongens første tur dit, og Svein Erling hadde ingen innvendinger. Denne søndagen var det ingen gjenværende snøflekker å forsere, så turen opp via Bjørndalsbrua, Kolstad, Huseby, Granåsen, Frøset, travveien, Vådanveien, veien oppover mot stykket og stien inn til Grønlia tok ca 50 minutter, en snittfart på ca 15 km/t. Det er et greit tempo, selvsagt med nødvendig nedbremsing ved passering av fotgjengere. Turene våre er tross alt ingen tempokonkurranser, selv om vi ikke akkurat bremser unødvendig heller.
Vi valgte å sette oss ute i sydveggen, men det var ikke noen "solveggstemning" akkurat. Det blåste en sur vind rundt hushjørnet, så det var bra vi hadde vindtette klær. Vi kom i prat med en småbarnsfar og hans to "undersåtter", som også syklet i marka denne dagen. Da disse dro videre gikk slo praten over på ei bok Svein Erling leser for tiden, Haikerens guide til galaksen. Svein Erling har lånt boka av Helge Ø, så der hadde vi et samtaletema som begge kjente.
Etter en liten time kom det enkelte regndråper i tillegg til vinden, så da brøt vi opp og startet på hjemveien. Vi tok "overveien", opp forbi der Lagmannssetra lå tidligere, ned Lianveien, Skråstien, ned gjennom Vådan gård og tilbake til Tiller. Alt i alt en vellykket tur på i overkant av 2,5 mil totalt.

1 kommentar:

  1. Dokke e gode. Eg prøve å klara mine ti tusen skritt te dagen. Sykkelen står ennå på Lerbrekk....

    SvarSlett