søndag 9. juni 2013

Lett tur til Grønlia

Denne søndagen opprant bokstavelig. Altså rant i betydningen regnet. Og det var kun ti grader. Men været bedret seg rett før turstart, så Anita og Svein Erling la i vei uten tett regntøy. Og det skulle vise seg å være et bra valg.

Gammel Chevrolet på Vådan gård: Nei til snus og 12 volt
Anita var litt lemster i beina etter å ha deltatt i et sykkelritt dagen før, så vi valgte minste motstands vei til lavestliggende markahytte, Grønlia. Det vil si bakkene opp og gjennom Vådan gård. Deretter vestover Vådanveien og opp Vådanstien forbi Stykket. Der svingte vi av mot høyre innover skiløypestien vestover mot Grønlia, der vi ankom etter en liten time.

Vi fant oss en bordende utendørs, og der ble det riktig levelig etter hvert med antydninger til solgløtt gjennom skydekket. I tillegg til å snakke om været og lørdagens sykkelritt, snakket vi også med et annet par på samme bord. De spurte litt om hvor vi kom fra og det framkom at de også vurderte å sykle i marka, noe vi selvsagt anbefalte.

Etter kaffepåfyll var vi klare for hjemveien via overveien opp til Lianveien, så ned denne og videre ned Skråstien. Til en forandring valgte vi stien gjennom skogen øst for Vådan gård, og videre ned til Nilsbyen.

Vi var hjemme på Tiller i totiden og syntes begge det hadde vært en framifrå jabbesykkel
tur.

1 kommentar:

  1. Jeg må legge til at mannen i paret som vi snakket med het Furu. Han kunne fortelle at kona drev og malte panelet i heimen fordi hun var så lei furu. Så nå kunne han forvente å bli hvitmalt når som helst :-)

    SvarSlett