søndag 20. mai 2012

Rønningen via Smistad

Helge Ø og Svein Erling stilte til start. Også denne søndagen var det kjølig, bare fem grader. Helge Ø hadde lest at Grønlia er stengt til veien er snøfri. Vi vurderte også Lavollen, men hvis den var stengt måtte vi opp til Skistua. Og fordi det var såpass kjølig i lufta valgte vi på Rønningen.

På vei oppover valgte vi skogstien fra tunet på Smistad gård. Det var en sjangs å ta, kanskje det var snø der fortsatt, men det var det ikke. Stien var faktisk overraskende tørr og fin. Som vanlig var det seigt oppover motbakkene, men vi kom oss opp i grei stil.

Inne var det fullt ved alle bord, så vi satte oss utendørs. Men etter å ha inntatt bolle/vaffel og den første kaffekoppen ble det litt kjølig å sitte ute, så vi tok påtåren innendørs. Vi fant et ledig bord i andre etasje. Praten gikk lett og ledig om turer vi burde gjort og turer vi hadde vært på tidligere. Mye handlet om Trollheimen, for over bordet hang det flotte Trollheimsbilder.

På hjemveien ble vi litt overoptimistiske og ville prøve stien ned til Granåsen. Men etter en relativt kort bomtur måtte vi innse at denne veien fortsatt var dekt av snø. Så vi snudde og tok Smistadveien østover i stedet. Som variasjonens skyld tok vi retur via Ringvålveien og Heimdal. Vi var hjemme på Tiller ca kl. 15.

1 kommentar:

  1. Dere er gode. Og så høres det trivelig ut, men jeg hadde nok ikke klart å henge med særlig lenge. :-\

    SvarSlett