søndag 27. mai 2012

Herlig sommertur til Grønlia

Wow, for et vær! Strålende sol og over tjue grader setter fart i trønderske smilemuskler og hudpigmenter. Helge Ø og Svein Erling startet med god stil fra Tiller nesten kvart over tolv, fordi Svein Erling hadde glemt å skru over en flaskeholder.

Vi bestemte allerede fra start at i dag måtte det bli Grønlia. Helge hadde lest på nettet at Grønlia nå var åpnet for sommeren. Vi trødde oss opp kneikene mot Frøset, og tok deretter travveien fram til Vådansaga, så mot vest til Skjellbreia og nordover fra Storfurua. Så skistien inn til Grønlia der vi var omtrent en time etter starten fra Tiller. Vi fant oss et bord oppe ved flaggstanga og kjøpte oss kaffe og sveler. Sveler på Grønlia? Jepp, fra nyttår har Grønlia fått en ny driver, og dermed har det også blitt litt endring i menyutvalget.

Praten gikk om bl.a medisinkarteller, forskning, alternativ medisin, akupunktur, tankekraft, den vitenskaplige metode, dobbeltblindtester og mulig fiksing av disse. Et ganske interessant tema egentlig. Da vi omtrent hadde spist opp svelene og drukket opp den første kaffekoppen dukket Anita opp, et nytt medlem i gruppen. Bosatt på Rosten, venn av sykling generelt og Svein Erling spesielt. Velkommen, Anita! :) Hun hadde vært ute i marka siden ca ti på formiddagen.

Etter påtåren ble det skygge på bordet vi satt rundt, så vi flyttet vi oss ned til et ledig bord i solveggen og tok en påtår til (det stod ei kanne på bordet). Praten fortsatte om bl.a sykling, bruk av bilbelte, sykkelhjelm, rulleski, vanlige ski og mye annet. Først ca halv fire satte vi oss på syklene for retur.

Anita hadde fulldempet sykkel, så det gikk radig unna nedover bakkene via Lianveien og Skråstien. Rett ved Vådan gård møtte vi et par hester som nærmest gikk sidelengs i møtet med oss, men det gikk bra. Les gjerne vår veilleding for slike møter, link finnes nede i høyremenyen.

På Huseby tok vi en en liten variasjon, en sti som går på nordsiden av bebyggelsen og ned til undergangen under Kongsveien. Vel hjemme på Rosten/Tiller var vi enige om at det hadde vært en framifrå tur i et helt fantastisk vær. :)

Neste helg er både Helge Ø og Svein Erling bortreist, men Grønlia er åpen også andre pinsedag ...

2 kommentarer:

  1. Så kjekt med nytt medlem i gruppa og god utenlandstur om det er det du skal på neste heg,SR.

    SvarSlett
  2. Jepp, Dublintur med koret. Det blir stas. :) Og Anita er ei riktig trivelig dame.

    SvarSlett