søndag 13. mai 2012

Årets første til Skistua

Dette var en sur dag, til tross for en temperatur rett over fem grader og oppholdsvær. Men Svein Erling og Helge M satset likevel på Skistua.

Oppover i marka føltes det likevel ganske lunt, noe vi har opplevd før. Det blåste langs tretoppene, men var nesten vindstille nede på grusveiene. Vi syklet inn i marka fra Leirbrua-benserten og klatret opp bakkene til og gjennom Vådan gård. Helge M hadde noen kjedeglipp oppover bakkene, men klagde ikke. Vi fortsatte opp Skråstien, der det tydeligvis var dugnad med opprensking langs veikantene. På vei oppover Fjellseterveien begynte det å gå trått, men jevnt. Men sannelig kom det et par tøffe karer og regelrett knuste oss opp den siste kneika. Det var egentlig en trøst å se at de satt som slappe melsekker og heiv etter pusten på utsiden av Skistua da vi kom fram.

Vi fant oss et bord innendørs og kjøpte oss kaffe og bolle/vaffel. Og så ble vi sittende å prate om privatimport av Saab 9-5, om marka i gamle dager, om politikk, om dette og hint. Klokka ble tre før vi brøt opp. Utenfor så vi faktisk en skiløper som parkerte skiene sine i snørestene.

På veien ned Fjellseterveien merket vi hvor surt det virkelig var. Så vi bremset for å minke avkjølingen. Men vi kom oss ned til Leirbrua-benserten i god stil og uten alvorlige forfrysninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar