søndag 4. september 2011

Grønlia igjen

Et jevn skydekke og en og annen regndråpe la ingen demper på turen. Temperaturen var rett under tjue grader og det var lite vind. Helge Ø og Svein Erling startet fra Tiller, Svein Erling på reservesykkelen.

Ved Granåsen stod Helge M klar for tur. Helge Ø insisterte på Grønlia som mål for turen, fordi han hadde klatret opp og ned og opp og ned stigen på borettslagets dugnad dagen før. Så vi la ivei opp bakkene mot Frøset og ned til travveien. På nordenden av travveien stoppet plutselig sykkelen til Svein Erling. Bakhjulet stod fastlåst. Etter litt fundering på problemet ble det konstatert at hjulet ikke var skrudd hardt nok til i forbindelse med hjulskifte et par dager tidligere. Så på en-to-tre var sykkelen i orden igjen. Resten av turen fram til Grønlia via krysset ved Storfurua og rundt Skjellbreia på østsida gikk udramatisk.

Vi satte oss innendørs, for ute var alle bordene opptatt. Praten handlet om kommunepolitikk, om terrorpolitikk, om biler med luftkjølte hekkmotorer, om ryggekamera og ryggevarslere, om rensking av takrenner, om været, om tidlig snø og sikkert noe som jeg har glemt.

Hjemturen var også udramatisk, vi syklet opp til Lianveien, ned Skråstien og ned gjennom Vådan gård til benserten ved Leirbrua. Der delte vi oss, Helge Ø og Svein Erling fortsatte til Tiller. Det hadde vært en framifrå tur, med snittfart litt over 16 km/t.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar