søndag 15. august 2010

Orienterings-VM og Lavollen

På formiddagen regnet det, men så klarnet det opp. Men det var litt kjølig, så det var kun Helge Ø som stilte i shorts. Helge Ø og Svein Erling møtte Helge M ved Granåsen og vi bestemte at vi skulle ta sikte på enten Grønlia eller Lavollen. På grunn av orienterings-VM, som ble arrangert i Granåsenområdet, så ventet vi til benserten ved Leirbrua før vi svingte av vestover mot marka og Frøset gård. Der fortsatte vi opp skogstien opp til Vådanveien. Deretter inn til Skjellbreia og videre nordover Stykketveien. Deretter vestover stien mot Grønlia.
Men der veien kommer ned fra Lianveien, der bestemte vi oss for at det det så ut som det var litt for mange turgåere på vei mot Grønlia, vi fryktet matkø. Så vi snudde våre forhjul nordover, opp kneikene til Lianveien, deretter litt østover nedover Fjellseterveien og så ned mot Kobberdammen. Der valgte vi til avveksling stien på vest- og nordsiden og ut på Tømmerdalsveien. Så fulgte vi denne til vi kom til Lavollen. Langs hele veien nedover stod det tett med parkerte biler så vi fryktet matkø på Lavollen også, men den gang ei. Vi kjøpte oss sveler og kaffe og fant oss et ledig bord bak gammellåven (se bildet). Der ble vi sittende både lenge og vel og diskutere både ferieopplevelser og kvantefysikk. Det er rart med det, ofte er det de utroligste linker mellom hverdagslige opplevelser og helt andre temaer, noe man ofte opplever i våre kaffepauser.
Etter pausen fortsatte vi ned forbi Tunga gård og videre ned til Baklidammen. Deretter krysset vi over Fjellseterveien og fortsatte opp snarveien mot kyvannområdet. Opp kneika, over toppen og ut på Sigrid Johansens vei og Kyvannveien. Deretter langs Gamle Oslovei og Odd Husebys vei mot Leirbrua og hjem til Tiller. Det var enighet om at det var en ypperlig tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar