søndag 20. juni 2010

Årets første til Lavollen

Kun seks grader og sur vestavind møtte Helge Ø og Svein Erling på vei over Bjørndalsbrua. Ved Granåsen møtte vi Helge M. Der ble vi enige om å ta sikte på Lavollen, i og med at vi ikke hadde vært der enda denne "sommeren".
I stedet for å ta opp i marka ved Leirbrua, fortsatte vi bortover Leirbruveien og videre til Odd Husebys vei. Så svingte vi opp Våddanveien via trekantsnarveien Ola Setroms vei. I den første kneika opp mot Haukvannet ble vi forbikjørt av en lastebil i svingen, slik at en møtende personbil måtte bråstoppe. Lastebilen fortsatte, sneiet en fotgjenger med barnevogn og svingte opp til Haukåsen. Noen yrkessjåfører burde faktisk ikke hatt lappen i det hele tatt, og de beviser det altså selv med slike idiotmanøvrer som dette.
Vi fortsatte dog videre opp bakken og tok deretter av oppover Skråstien. På toppen, der denne munner ut i Lianveien unnet vi oss en pustepause. Et par av oss merket at det var et par uker siden siste sykkeltur, to gode turer med en passe porsjon bakkeklatring per uke er omtrent minimum for opprettholde formen.
Så fortsatte vi oppover i marka til der Lianveien munner ut i Fjellseterveien, vi svingte østover litt nedover den og tok av ved avkjøringen mot Kobberdammen. Men i stedet for for å fortsette til Kobberdammen, svingte vi av nedover den gamle akebakken (som går langs Fjellseterveien). Et stykke lengre nede var det et Y-kryss, der valgte vi en sti som fortsatte i bru over Ilabekken og munnet i stikrysset nesten nede ved Ilabekken, der veien fra Tunga gård krysser. Der svingte vi bratt opp til venstre og klatret med lavt gir oppover jordene til Lavollen.
Der truet tunge grå skyer med regn, vi kjente såvidt de første dråpene da vi parkerte syklene. Så etter å handlet de obligatoriske (og gode) svelene, Lavollens spesialitet, så entret vi den trange loftstrappa og satte oss godt til rette i ei sofagruppe. Der diskuterte vi vulkaner, vulkanaske, platektonikk, Island (Helge M hadde nettopp vært der), jordskjelvsoner, dataprogram, kompilering av dataprogram, Java-program, musikksalg via nettet, post og mye mer. Samtalen varte både lenge og vel, men til slutt ble vi enige om komme oss på sykkelen igjen.
Nå tok vi stien nedover jordene og passerte Tunga gård. Vi fortsatte et stykke nedover Fjellseterveien til rett nedenfor Bakkelidamparkeringen, der svingte vi av stien sørover, opp bakken til Femstikrysset (rett øst for Bakliåsen) og videre nedover til Gamle Lianvei og litt vestover denne. Vi tok videre Sigrid Johansens vei, krysset trikkesporet og ned Kyvannveien, videre sørover langs Gamle Oslovei og Odd Husebys vei. Ved Dalgård takket Helge M for turen og Helge Ø og Svein Erling fortsatte via Leirbrua, Kolstad, Bjørndalsbrua (nå med medvind) og til Tiller, der vi ankom litt før kl. 16. Vi takket hverandre for turen og avtalte at vi tar sikte på tur også neste søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar