søndag 13. juni 2010

Veien til Brungmarka

Stort sett oppholdsvær, ei regnbyge som vi knapt ble fuktige av, rett under ti grader og litt vind er godt sykkelvær for tøffe trøndere. Sten og Svein Erling stilte til start og bestemte seg for å sykle til Brungmarka i Klæbu til en forandring.
Vi startet sørover Østre Rosten og deretter sørover Brøttemsveien (fylkesvei 704) over Sjøla og gjennom Tanemskrysset, forbi avkjøringene til Svean og Ler og videre over brua i Trongfossen og fram til gården Brøttem ved vestenden av Selbusjøen. Der går det en vei ned til høyre merket Brungmarka, dagens mål.
Inngangen til Brungmarka er ei lav betongbru med bom i enden og rett ved denne bommen fant vi et kart over området. Brungmarka strekker seg sørover til Rensfjellet og utgjør faktisk en tredjedel av Klæbu kommune. Der er det veier som er såpass bra at de egner seg for bil, traktorveier og stier. Og fiskevann og myrer. Mesteparten av Brungmarka ligger et par hundre meter høyere enn Selbusjøen, men vi holdt oss nede i det laveste området på dagens tur. Man må ha med seg turmat, for det er ingen salgssteder for sånt. Det er nesten 1,5 mil fra Tiller til Brungmarka, eventuelle turer i selve Brungmarka kommer i tillegg.
Etter en kort matpause snudde vi og syklet hjemover samme vei. Uheldigvis hadde vinden snudd, så vi fikk motvind begge veier. Men alt i alt var det en vellykket tur, vi opplevde faktisk et solgløtt underveis (på ca ett minutt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar