søndag 25. oktober 2009

Lavollen, men svelene var utsolgt

Det var overskyet oppholdsvær og noen få plussgrader denne søndagen, og Helge M og Svein Erling stilte til start.
Fra Tiller den sedvanlige veien opp til Granåsenområdet og Leirbrua. Derfra fortsatte vi nordover Leirbruveien, Nils Uhlins vei og Odd Husebys vei. Rett før Kyvannet svingte vi av oppover Kyvannsveien langs trikkeskinnene. Litt lengre oppe svingte vi av over trikkeskinnene og fortsatte Sigrid Johansens vei til endes. Fra enden der ca 100 meter på Gamle Lianvei og deretter oppover bakkene øst for Bakliåsen og vest for Torshaugåsen, tvers gjennom Firestikrysset og ned til Baklidamparkeringen. Derfra oppover/vestover stien på sørsiden av Baklidammen til Tunga gård. Der krysset vi Ilabekken og opp de siste kneikene til Lavollen.
Der var det mye folk og en matkø som startet ute på gårdsplassen. Mens vi sto i kø feide det en kar forbi oss med et brett med stedets berømte sveler, noe som vi også kunne tenkt oss. Men da vi kom til kassen var dagens sveler utsolgt, og for å rekke å lage nok mat til de sultne turgåerne ble vaffelpressa prioritert. Så vi måtte nøye oss med vafler med syltetøy og rømme. Og kaffe. Vi satte oss i andreetasjen, der vi hadde en lang og god samtale om både det ene og det andre.
Etter kaffepausen tok vi ned over Ilabekken og opp til Tunga gård. Der, midt på jordet, svingte vi av vestover oppover jordet og fortsatte på en sti/vei opp gjennom skogen som munner ut ved Fjellseterveien rett ovenfor Kobberdammen. Videre oppover Fjellseterveien og deretter ned Lianveien, ned Skråstien og ned gjennom Vådan gård. Så den vanlige veien hjem til Tiller.
Syklene var såpass skitne at de måtte skylles. Vi var enige om at det hadde vært en framifrå tur, til tross for at vi altså ikke hadde fått sveler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar