søndag 4. oktober 2009

Kjølig tur til Grønlia

Dagen før, lørdag 3. oktober, kom det et snøfall som farget toppene i marka hvite. Men nede på de nivåene vi ferdes var det snøfritt denne søndagen, og det er det som teller for oss. Men kaldt var det, kun et par plussgrader, og det var kun Helge Ø og Svein Erling som stilte til start, Helge Ø på reservesykkelen fordi slangen ikke lot seg lappe etter punkteringen på forrige tur.
Etter de sedvanlige oppvarmingsbakkene opp til Granåsen-området fortsatte vi kneikene opp til Vådan gård. Så tok vi av et lite stykke vestover Våddanveien og deretter nordover Vådanstien og markaveien opp til og forbi Stykket. Deretter svingte vi av vestover mot Grønlia på skiløypestien.
På Grønlia var det stappfullt inne, så vi fant oss en ledig benk ute i "solveggen", der det kun var fuktig på benkene. Praten gikk om bl.a høye startnumre i Wasaloppet, matematikk, tallsystemer, uker, måneder, kalendersystemer og andre ganske nerdete temaer. Svein Erling hadde tatt på lange underbukser, men Helge begynte å synes det var vel kjølig etter en ikke alt for lang pause, så snart la vi i vei tilbake mot sivilisasjonen. Som vanlig (og for å få et mål på vår egen form) tok vi opp kneikene forbi Lagmannsetra og opp til Lianveien, deretter ned til Skråstien og ned gjennom Vådan gård.
Begge var enige om at kun en sykkeltur per uke er for lite for opprettholde formen, men været som har vært de siste ukene inspirerer ikke akkurat til lystbetonte treningsturer på kveldstid. Helge Ø ser fram til skiføre, og Svein Erling vurderer å gå litt på ski i vinter han også.
Uansett var det en kald, men likevel ganske trivelig tur. Om det blir sykkeltur neste søndag er usikkert, men været i Trøndelag kan godt slå om til et par måneder med skikkelig mildvær igjen, uten at det er det minste overraskende. Taim vill sjåvv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar