søndag 25. mai 2014

Guttetur med felgbrudd

Perfekt sommervær. Anita var utenlands, så dagens tur ble en ren guttetur. Fra Tiller stilte Helge Ø, Sten og Svein Erling. Dette var årets første markasykkeltur for både Sten og Helge Ø. Ved Granåsen møtte vi Helge M.

Så bar det oppover bakkene mot Frøset. Men allerede etter den første kneika spurte Helge M om noen hadde verktøy? Bakfelgen hans hadde en bule på siden, som felgbremsen tok borti for hver omdreining. Ved nærmere inspeksjon viste det seg at felgkanten på den ene siden hadde spukket tvers over og på langs i noen cm lengde. Dette er sjeldent, men likevel helt normalt når felgbremser har slitt på felgene i flere år. Han ble frarådet å fortsette inn i marka på dette, og måtte si takk for seg for å kare seg hjem.

Vi andre tre fortsatte. Ved Frøset valgte vi travveien til Vådansaga og vestover Vådanveien opp Almenningsbakken, forbi Halsetanune til Storfurua ved Skjellbreia. Deretter nordover mot Stykket og så vestover skiløypestien til Grønlia.

Der benket vi oss utendørs med kaffe og kaffemat. Praten gikk om politikk, politikk og politikk. Og litt annet. Etter en god og lang pause startet vi på hjemveien. Vi satset på overveien forbi Lagmannsætervollen til Lianveien, deretter sørøstover Lianveien, ned Skråstien og baksidestien øst for Vådan gård. Alle tre syntes det hadde vært en framifrå
jabbetur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar