søndag 26. mai 2013

Driftsveien til Torshaug

Da Anita og Svein Erling startet fra Tiller var det altfor kjølig til t-skjorte, så vi snudde og tok på oss langermet. Dermed var vi ikke ved Granåsen før ca. 12.30. Der ventet Helge M og en ny deltager, Per.

Per foreslo at vi kunne ta opp Lianveien til Fjellseterveien og derfra rundt Geitfjellet og ta kaffepausen hjemme hos ham. Vi trengte ingen lang avstemming for å bli enige om at dette var et godt forslag. Så vi syklet inn i marka fra Leirbrua-benserten og opp bakkene gjennom Vådan gård. Deretter opp Skråstien og videre opp Lianveien til enden. Så ca et par hundre meter nedover Fjellseterveien og så rundt vest- og nordsiden av Kopperdammen til Tømmerdalstorget.

Der svingte vi av nordover, vest for Geitfjellet, på det som kalles Driftsveien. For et par av turdeltagerne var dette en fullstendig ny opplevelse, og litt overraskende at det var et såpass trivelig turterreng på denne kanten av marka. Vi rundet nordsiden av både Geitfjellet og Våttakammen på vei nedover Driftsveien. Før Driftsveien stupte ned mot Ila og Elsterparken, tok vi av sørover på Strandveien Strandlinja, som visstnok heter dette fordi dette var så langt opp sjøen stod rett etter istiden.

Utsikten over bykjernen fra Strandveien Strandlinja var uvant for oss som ikke ferdes på disse kantene til vanlig, så vi stoppet og tok en jabbepause mens utsikten ble beundret og foreviget. Deretter fortsatte vi i overkanten av Fagerlia og rundt nord og vestsiden av Theisendammen langs golfbanen. Deretter tvers over Fjellseterveien ved ferista og videre via noen snarveier til Torshaug der vi svingte inn til Pers hus helt ved markagrensa. Faktisk starter det ei skiløype rett ved Pers hus, så på vinteren kan han spenne på seg skiene og gå rett i marka uten å krysse noen veier.

Vi benket oss på terrassen på baksiden av huset og fikk straks besøk av hundene Leif Arild og Phoebe. Per spanderte kaffe, nytinte boller, eplekake fra Rema, iskrem og syltetøy. Og vi ble sittende i ca én time og prate om både sykling, om Ålesund, om skiløyper, om Torshaug gård, om hunder og mere til. Dette var virkelig trivelig, og temperaturen var blitt skikkelig sommervarmt etterhvert, så vi storkoste oss.

Men alt tar slutt til slutt, så takket Per for traktementet og turen så langt. Anita, Helge M og Svein Erling vendte snutene sørover, via Gamle Lianveien på vestsiden av Kyvannet og opp til Lian. Deretter ned gjennom Vådan gård til Leirbrua-benserten, der Helge M takket for turen. Anita og Svein Erling fortsatte til Tiller, der vi ankom ca kl. 16.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar