søndag 12. mai 2013

Bomtur til Skistua

Med noen få regndråper i lufta og bare litt over ti grader var det opptil flere av dagens deltagere Helge Ø, Anita og Svein Erling som vurderte å bytte til regnjakke ved turstart, men været bedret seg flere hakk utover dagen, og det kom aldri flere regndråper.

Vi satset på Skistua som turmål. Etter den vanlige innledingen over Bjørndalsbrua og opp gjennom Kolstad og Huseby, tok vi av oppover i marka før Leirbrua-benserten. Videre opp gjennom Vådan og Skråstien. Et par av oss klarte å forsere øverste del Skråstien uten å gå av sykkelen. :)

Lianveien var stort sett tørr og fin, bortsett fra det sildret litt smeltevann over den et par steder. Fjellseterveien var litt støvete, men vi kom oss opp i god stil. Men Skistua var stengt, der var det konfirmasjonsselskap. det var kun satt ut kaffe utenfor døra med kopper, men da vi ankom var det slutt på kaffen. Vi diskuterte litt muligheten for å velge Lavollen som alternativ, men tvilte om det var snøfritt over til Tømmerdalsveien. Så vi tok heller sikte på Lian.

Derfor returnerte vi nedover Fjellseterveien og svingte av nedover Lianveien til Lian. Også der var det selskap i andreetasjen, men i hovedetasjen fikk vi kjøpt både kaffe og noe tyggbart. Vi satte oss ved vinduet med god utsikt over byen (bortsett fra når vi tok fellesbildet, da snudde vi ansiktet innover i lokalet).

Praten gikk lett og ledig om både musikk og fotball, pluss litt til. Vi trives sammen i RSP og vil derfor benytte denne anledningen til å ønske flere deltagere velkommen til denne hyggelige turgruppa, uansett hvor dere bor eller hvor ivrige syklister dere egentlig er. Det sosiale fellesskapet vårt med den uhøytidelige stemningen burde interessere flere.

Etter en god pause på Lian fortsatte vi ned via en runde rundt nordsiden av Lianvannet (som fortsatt var delvis islagt) og ned til Odd Husebys vei. Så fortsatte vi langs denne til Leirbrua/Granåsen og kom snart tilbake til Tiller, der vi alle tre var enige om at det hadde vært en framifrå jabbesykkeltur i til dels deilig vårvær. Da vi kom hjem var det hele femten grader. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar