søndag 6. januar 2013

Yrende til Rønningen

Årets første søndag var en fuktig affære, med noen få plussgrader og lett yr i lufta. Anita og Svein Erling startet fra Tiller først klokka to, og vi tok det med ro.

Ved sivilforsvarsleiren ved Granåsen tok vi av av sørover oppover mot Smistad. Vi vurderte å ta snarveien gjennom tunet på Smistad gård, men valgte hovedveien mot Rønningen fra parkeringen/tømmerlunna. De bratteste bakkene oppover var godt strødd, men på flatene var det godt og trygt å ha piggdekk på syklene. Vi valgte å gire ned og trø oss opp alle bakkene, fordi vi følte at sykkeldekkene satt bedre på underlaget enn sko. Vi så nemlig noen fotgjengere som tok det ganske forsiktig på glattisen.

Opp kom vi og benket oss i andre etasje med kanelboller og kaffe. Det smakte godt. Vi pratet om dette og hint, om bildene som prydet veggene, om fjellturer og om Sjetnemarka før utbyggingen på 60-tallet.

Også på veien tilbake tok vi det med ro. Det var begynt å skumre og en bråbrems på våt is fører lett til ukontrollert utgliding og selv om det ikke var svært mange vi passerte, så var noen av de små barn. Små barn bør man aldri passere i særlig stor fart.

Omtrent i firetiden var vi hjemme på Tiller og var enige om at det hadde vært en trivelig sykkeltur, om enn litt fuktig, spesielt på hjemveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar