søndag 5. juni 2011

Sesongens første tur til Lavollen

Det var litt kjølig vind og litt lav temperatur for årstiden (knapt over ti grader ved turstart), men det var strålende sol og temperaturen steg utover dagen. Helge Ø, Sten og Svein Erling stilte til start fra Tiller.

Vi valgte å svinge av fra Kongsveien ved Granåsenparkeringen og klatret oss opp gjennom Vådan gård, Skråstien og Lianveien til der denne munner ut i Fjellseterveien. Så slapp vi oss utfor bakkene ned til Kobberdammen der vi valgte stien på øst- og nordsiden av vannet. Deretter benyttet vi bilveien nedover i Tømmerdalen (som nå har fått et jevnt og fast oljegrusdekke) og svingte inn til Lavollen.

Vi fant oss et ledig bord i solveggen der vi benket oss med kaffe og nystekte sveler med syltetøy og rømme. Nam. :) Samtalen gikk både om steinurturer i fjellheimen, om viderverdigheter på fjesboka og om andre tema.

Etter en god og lang pause, inkludert påfyll av kaffen, så kastet vi oss nedover bakkene mot dalbunnen og brua over Ilabekken, opp veien forbi Tunga gård (som nå eies av Steinerskolen) og ned stien på sørsiden av Kobberdammen. Før ferista i Fjellseterveien svingte vi av sørover oppover Baklistien og ned til Kyvannet. Der valgte vi stien opp til Lianvannet, der stien rundt på øst- og sørsiden av vannet og videre stien i dalen som munner ut i Vådanveien nedenfor Haukåsen. Derfra strake veien mot Tiller. Vi var enige om at det hadde vært en flott sykkeltur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar