søndag 7. juni 2009

Grønlia, med ny retur

Spesielt varmt var det ikke, og vi ble kun to, Helge Ø og Svein Erling. Vi startet den vanlige veien, over brua, opp gjennom bområdene på den andre siden og svingte av ved Granåsenparkeringen. Videre opp til Frøset, opp gjennom skogen (som fortsatt hadde et par gjørmepytter) og ned til Skjellbreia. Opp nordover på "Stykkeveien" (der er ikke navngitt på noen kart, men den går bl.a forbi det nedlagte bruket Stykket). Men før man kommer helt opp til Stykket, kan kan svinge av en gruset sti vestover mot Grønlia, og det var dit vi dro.
På Grønlia ble "hedersbordet" rett ved trappa ledig da vi kom, så vi byttet på å handle slik at den andre kunne holde av bordet. Litt barnslige må man kunne være av og til. ;)
Akkurat da sprakk skydekket opp litt, og vi fikk en herlig pause i solveggen. Praten kretset som vanlig innom ulike mulige sykkelturer, både Vassfjellet og Snøhetta (var det Snøhetta?) ble nevnt. Sistnevnte blir i såfall en tur både per bil, sykkel og til fots, en slags "triatlon" altså.
På hjemveien startet vi tradisjonelt, opp "Grønliaveien" forbi bl.a Lagmannsætra og videre oppover. Men der veien munnet ut på Lianveien tok vi ned stien på den andre siden (!). Dette er en vakker sti, men smal, så heldigvis traff vi få nedover der. Litt lengre nedi der, cirka nord for Solemsåsen, tok vi av rett østover på en skitrasé, i førstningen gikk det en svært farbar sti innover. Men etter hvert ble det en del myrgjørmehull som vi bare såvidt klarte å trø oss over uten å stoppe midt uti. Stien fortsatte rett nord for toppene av Tvillingkollen og Bakliåsen. Til slutt stupte den til stien mellom Baklidammen og Kyvannområdet. Vi tok denne stien sørover til Vestmarka, og videre gjennom Bjørnebyen til vestsiden av Kyvannet og ned til Ugla.
Derfra "hovedveien", altså Odd Husbys vei, Nils Uhlins vei, Leirbruveien, Kongsveien forbi Leirbrua/Granåsen, gjennom Kolstad, over Bjørndalsbrua og hjem til Tiller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar