søndag 3. mai 2009

Lavollen, med snøføre tilbake

Etter flere dager med pent og varmt vårvær var det kun ti grader og en litt sur vind i dag. Helge Ø, Helge M og Svein Erling dro likevel avgårde. 
Som vanlig startet vi via Bjørndalsbrua, Kolstad og Kongsveien forbi Granåsen. Videre opp Vådanveien opp til Våddan og Skråstien (fortsatt sølete øverst) opp til Lianveien, som vi syklet til der den munner ut i Fjellseterveien. Men i dag tok vi nedover Fjellseterveien til avkjøringen til Tunga gård. Forbi Tunga gård til den lille trebrua over Ilabekken, og så en kort og intens bakkeklatring oppover stien mot Lavollen. Hele veien var det bart.
Tykke, gode, nystekte sveler med rømme og syltetøy og kaffe (kr 55,- per hode) smakte utrolig godt, vi satte oss oppe på loftet, et hyggelig sted. I dag diskuterte vi OS, trådløsnett, fotballsendinger via nettet og lignende temaer, en utømmelig kilde, så vi satt lenge.
På tilbakeveien tok vi tilbake forbi Tunga gård og ut på og videre nedover Fjellseterveien til rett forbi parkeringen ved Baklidammen. Der går det opp en sti til høyre som vi håpte var snøfri. Det var et par snøflekker nede i bunnen, men oppover bakken (nordvendt) var det faktisk både bart og tørt. Men helt på toppen (rett øst for Bakliåsen) møtte vi snøen der det vinterstid går ei skiløype (lysløype) på tvers. Vi håpte det var bart videre nedover på sørsiden, så vi leide syklene til topps.
Den gang ei, så vi fikk en morsom/glatt/spennende tur nedover bakkene mot Kyvannområdet. Stedvis var det bart, men for det meste var det et snødekke, som heldigvis fortsatt var så hardt at det gikk an å sykle på det. Vel nede på Gamle Lianvei hadde vi tenkt å ta til høyre (vestover) til Uglaveien, men der var det mer snø, så vi snudde og tok Gamle Lianvei den andre veien, på nordsiden av Kyvannet og ned til Gamle Oslovei. Derfra sørover via Ugla, Odd Husbys vei, Nils Uhlins vei, Leirbruveien, Kongsveien forbi Leirbrua/Granåsen, gjennom Kolstad, over Bjørndalsbrua og hjem til Tiller. Vi var hjemme ca kl. 14.45, alt i alt en vellykket, morsom og trivelig tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar