søndag 14. august 2011

Soltur til Lavollen

Helge Ø og Svein Erling stilte til start. Rundt tjue grader og sol er perfekt, men det blåste en til dels ganske kraftig kastevind fra sør (varm fønvind), noe som skulle vise seg å by på enkelte overraskelser underveis.

Vi startet med å sykle opp til Granåsenparkeringen, i tilfelle Helge M ventet der. det gjorde han ikke, så vi fortsatte opp gjennom marka gjennom Vådan gård og videre oppover skråstien. Der passerte vi et par slanke unge damer som bar på hver si bøtte, det er visst mye sopp i år. Videre oppover Lianveien, ned til Kobberdammen der vi valgte steien rundt på vest og nordsiden. Midt i en litt uoversiktelig sving holdt Helge på å krasje med en kvinnelig jogger. Begge så like overrasket ut over å møte noen på den smale sti. Etterpå spurte Svein Erling for spøk om Helge ikke likte å treffe damer ...

Etter Kobberdammen valgte vi Tømmerdalsveien ned til Lavollen. Der fant vi et ledig bord på vestsiden av låven. Svein Erling hadde tenkt på vinden og valgte stentøytallerken å legge svela på, mens Helge hadde glemt vinden og valgt papptallerken. Det var ikke særlig lurt, for faktisk var kastevindene såpass kraftige at ved et tilfelle flyttet selv steintøytallerkenen seg på bordet. Men etter å ryddet bordet for hurtigspiste svelerester og bortblåste tallerkner, så satt vi ei god stund med kaffen, koppene holdt vi på hele tiden. Etter en god halvtime trillet vi videre.

Først ned bakkene og over Ilabekken, forbi Tunga gård (som nå eies av Steinerskolen) og ned Fjellseterveien til rett forbi Baklidamparkeringen. Der tok vi av oppover skogstien til femstikrysset og ned mot Kyvannet på sørsiden. Så fortsatte vi opp stien Gamle Lianvei til nesten øverst i Uglaveien, der krysset vi over trikkeskinnene og rundet vestsiden av Lianvannet og fortsatte på Solemsveien. Så ned Vådanveien til Hauklivannet, som vi rundet på vest og sørsiden og endte ut ved Nilsbyen. Deretter vanlig retur til Tiller. Alt i alt en trivelig tur, bortsett fra noen av de sterkeste vindkastene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar