torsdag 2. juli 2009

Ekstratur til Grønlia

Til tross for 28 grader så bestemte Helge og Svein Erling seg for en tur, med 10 minutts forberedelser. Vi startet omtrent midt på dagen og tok oss goood tid.
Ved Granåsen/Leirbrua tok vi av oppover mot Frøset, tvers gjennom tunet, rundt låvebrua, over enga og opp gjennom skogen til Våddanveien. Videre på Våddanveien til Storfurua, der Helge konstaterte punktert forhjul.
Vi prøvde først å bøte på skaden ved å fylle på tetteskum, men det sprutet bare ut gjennom slangen og dekket. Så vi trillet syklene ned til Skjellbreia-demningen. Der fikk vi lirket av dekket ved hjelp av medbrakte dekkspaker og lappet slangen på tradisjonelt vis. Vi sjekket dekket grundig for glassbrott, men fant ikke noe. Kanskje var det blåst ut av skummet? Så satte vi hjulet sammen og pumpet opp dekket med håndpumpe. Det holdt lufta.
Deretter fortsatte vi turen oppover Stykketveien før vi svingte av mot Grønlia.
På Grønlia var det ingen andre da vi kom, unntatt ei søt vertinne som nok ikke hadde hadde verdens travleste dag. Vi satte oss i solveggen med hver vår kaffe. Mens vi satt der kom det bare 4-5 andre turgåere/joggere/syklister forbi/innom.
På hjemveien tok vi øverveien opp til Lianveien, ned denne, ned Skråstien, videre gjennom Vådan gård og bakkene ned til Leirbrua. Deretter hjem. Hele turen tok nesten 4 timer, som sagt så tok vi det med ro i varmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar