tirsdag 1. mai 2018

Sesongstart til Grønlia

1. mai 2018 var en kjølig og overskyet dag, men tre RSP-ere, Helge M, Helge Ø og Svein Erling, la likevel trøstig avgårde innover i Bymarka. Turmålet ble Grønlia, fordi én av deltagerne hadde vært der ettermiddagen før. Da måtte han riktignok leie sykkelen et stykke.

Vi syklet først opp bakkene mot Vådan gård, der svingte vi vestover langs jordene og ned på "travveien" nordover til Vådan-saga. Så var det å klatre vestover opp Almenningsbakken og fortsette forbi Halsetaune gård til Storfurua ved Skjellbreia, videre nordover mot Stykket. Så langt var veiene bare. Så svingte vi vestover mot Grønlia på skiløypestien og her møtte vi snøen. Med smale hybriddekk og 70 psi var ikke dette sykkelbart, men med 2.35" terrengsykkeldekk med 20 psi og litt aktiv balansering var det aldri nødvendig å sette ned føttene. Fra der skiløypestien møter Grønliaveien (nederst i "brattbakken") var det bart helt inn til hytta.

Svein Erling falt for fristelsen og kjøpte baccalao (nyyyydelig), mens de andre kjøpte kaffe og kanelsnurrboller med melis. Svein Erling avsluttet med eplekake med krem da de andre ordnet påfyll på kaffen. Praten handlet mye om musikk og film denne røde tirsdagen, både om kommende konserter, gamle guder (musikkguder), om filmmusikk og mye annet. Vi kjenner hverandre godt så det var ingen lange tankepauser i samtalen. Ti minutter før stengetid fant vi ut at tiden var moden for retur.

På returen var snøen blitt litt løsere, men den var fortsatt sykkelbar med de bredeste dekkene. Vel ute på Stykketveien tok vi denne nordøstover, forbi Stykket, og videre til Vådanstien. Den siste biten var snødekt, sporete og vanskelig å sykle på. Vi valgte skogstien øst for Vådan (der var det også et par korte snøpartier) før vi stupte ned bakkene til Leirbrua-benserten, der vi skiltes og takket for turen.

Neste RSP-tur blir førstkommende søndag. Vil du være med, så heng på!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar