lørdag 28. desember 2013

På skitraséen til Grønlia

Anita og Svein Erling ville prøve å sykle til Grønlia fordi snødekket i marka var tynt og hardt. Vi startet fra Tiller ca klokka to og var begge utstyrt med oppladbar LED-hjelmlykt på 900 lumen. Vi tok opp gjennom Vådan gård, Skråstien, oppover Lianveien og svingte av mot Grønlia. Det første stykket var det kun tråkket sti, men det bar godt og var ganske jevnt. Så selv om det var relativt smalt gikk det ganske greit. Ved veiens høyeste punkt møtte den skiløypetraséen, og selv der, i skiskøytingsfeltet, bar det godt for sykkeldekkene. Så uten særlig store problemer tråkket vi oss helt inn til Grønlia. Da vi ankom hadde det begynt å skumre.

Vi benket oss i stua med kaffe og kaffemat. Det var få andre gjester, til slutt var det bare oss og hytteverten. Vi fikk ham til å ta et bilde av oss foran juletreet før vi gikk ut i det store markamørket.

På tilbaketuren kom hjelmlyktene helt til sin rett. Vi valgte retur via overveien. Ved bambibakken fortsatte vi rett over myrene til Lianveien. Der tok vi av nordover til Fjellseterveien. Så snudde vi snutene nedover mot Sverresborg. Fra Sverresborg bar det videre nedover til Byåsveien og videre via Ila til kinosenteret Prinsen. Der kjøpte vi kinobiletter til Hobbitten 2 i 3D neste kveld. Så trødde vi oss hjemover over Elgester bru, Udbyes gate, Tempe, Sluppenbrua, Selsbakk og opp Gamle Okstadbakken til Tiller. Alt i alt var det en trivelig romjulstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar