søndag 11. august 2013

Variasjonstur til Lavollen

I et ørlett regnvær, ikke nok til å bli våt, startet Anita og Svein Erling fra Tiller og traff Helge M ved Granåsen. Vi ble enige om at Lavollen var verdt et besøk.

Vi klatret opp bakkene til Vådan, valgte skogstien øst for gården og fortsatte opp Skråstien. Videre opp Lianveien til enden, ned Fjellseterveien et par hundre meter og så nord og ned til Kobberdammen. der tok vi over demningen og så tvert østover ned grusstien til Lavollen.

Der kjøpte vi oss kaffe og sveler. På Lavollen gjelds det å ha med kontanter, for de har ikke kortterminal. Vi satte oss oppe på høyloftet, en trivelig plass med røffe tømmervegger. Der jabbet vi om Sykkelenern på Oppdal, som Anita hadde deltatt i dagen før, om produksjon og resirkulering av asfalt, om petroleum, om grønnsaker dyrket i radioaktive områder, om fisjonskraft kontra fusjonskraft (f.eks ITER som blir ferdig i 2020), om at Japan ligger på kanten av Stillehavsplata, om liv på bunnen av Marianergropa (over 11.000 meter dypt), om Apollo-programmet og om solflekkaktiviteten i perioden 1969-1972. Pluss litt om bærturer og ikke minst om multesesongen. Altså litt for enhver smak. Påfyll på kaffen rakk vi også.

På hjemveien ved Tunga gård assisterte vi en annen syklist som hadde et flatt tilhengerdekk. Så fortsatte vi ned Fjellseterveien til rett nedenfor Baklidammenparkeringen. Der går det av en sti sørover opp ei kneik til Femstikrysset. Videre ned bakkene mot Kyvannet. Så ut på Sigrid Johansens vei, opp Konrad Dahls vei, opp Per Sivles vei og opp til østsiden av Lianvannet. Derfra sørover til Haukvannet, rundt dette og ned til Nilsbyen. Der sa vi takk for turen til Helge M.

Anita og Svein Erling kom hjem til Tiller ca kl. 15.30. Det hadde vært en fremragende RSP-tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar