søndag 23. september 2012

Solskinnstur til Grønlia og Bergsskaret

Wow, for en vakker høstdag! Strålende sol, lite vind, nesten ikke skyer og hele bare fire ti (men det kjentes ut som fire) grader. Vi merket at det var høstluft, klar og litt rå. Anita og Svein Erling startet fra Tiller og var turens eneste deltagere.

Vi skjønte at dette nok var Den store utfartsdagen. Det var mange biler på parkeringsplassene ved marka, og mange "turere", både til fots og per sykkel. Vi valgte å satse på Grønlia. Oppover valgte vi bakkene opp gjennom Vådan gård, så vestover Våddanveien og videre nordvestover Våddanstien og Grønliavegen forbi Stykket. Så vestover skiløypestien.

Sterk sol i solveggen, herlig :)
Også på Grønlia var det endel folk, men vi stilte oss i kø og fikk kaffe og melistoppet kanelbolle og eplekake med krem. Så fant vi oss en bordende rett ved "Grønningen" (stedets hustroll). Anita traff en arbeidskollega, så praten handlet bl.a om vinlotteri.

Etter en herlig pause i vakkert vær og trivelig selskap, syklet vi østover skiløypestien til Stykketveien. Der svingte vi skarpt sørover mot Storfurua ved Skjellbreia. Der tok vi av vestover Våddanveien, sør for skjellbreia og videre oppover bakkene mot Bergsskaret. Det var litt vått noen steder, men ingen bunnløse hull. Veien på vestsiden av Bergsskaret var hompetittentutten, som om noen brosteinleggere hadde mistet et lass naturstein.

Fra Berg var det noen hundre meter sørover fylkesvei 707 (Bynesveien) før vi tok av østover fylkesvei 841 (Ringvålveien) til Heimdal sentrum. Derfra via Marcus Thranes vei nordover til E6-undergangen ved City Syd og hjem til Tiller. En svært trivelig tur på i alt 3,3 mil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar