søndag 17. november 2013

Til Grønlia etter Hilde

Første stille dag etter høststormen Hilde opprant klar og kald, med solgløtt og et par grader. Men før turstart skyet det til og det kom flere snøbyger på turens første del. Fra Tiller startet Anita og Svein Erling (på piggdekk) og møtte Helge M (på sommerdekk) ved Leirbrua-benserten.

Vi valgte å starte oppover kneikene mot Frøset gård, deretter ned i dalen mot Vådan og videre nordvestover på travveien. Så ut på Vådanveien, opp Almenningsbakken, forbi Halsetaunet og til Storfurua. Det var tungt oppover bakkene, men vi kom oss opp alle tre. Så fortsatte vi nordover på Stykket-veien og så vestover skiløypestien til Grønlia.

Før Grønlia måtte vi forsere over et tre som var falt over veien. I området så vi flere rotvelt, så det hadde nok blåst friskt i marka natta før. På Grønlia var det matkø helt ned yttertrappa og da vi kom inn var kakefatene stort sett tomme. Så vi måtte ta til takke med det vi fant, ei plastinnpakket lefse, en sjokolademuffin og en energisjokolade. Og tre kaffe. Tilfeldigvis ble det ledig et lite bord inne som vi benket oss rundt. Praten gikk bl.a om dab-radioer, FM-bilradioer, nettradio og så videre.

Vi satt og pratet ganske lenge, da vi brøt opp var den tidligere velfyllte stua nærmest tom og det var ikke lengre noen trengsel ved kassen. Vi valgte overveien tilbake, deretter via Skråstien ned til skogstien øst for Vådan og endte opp ved Leirbrua-benserten. Helge M hadde en hjertet-i-halsen-situasjon påveien nedover bakkene, ellers hadde vi ingen skumle hendelser.

Vi ble enige om å satse på sykkeltur også neste søndag, med forbehold hvis det blir snøstorm. Dagens tur var uansett en stor opplevelse, vi kan godt tenke oss noen flere sånne før vinteren slår til for alvor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar