søndag 1. juni 2008

Vassfjellet

12-13 grader, overskyet og noen få regndråper i lufta. Bare Helge og undertegnede var klar til start, så vi ble enige om at i dag skulle det skje, vi skulle opp til toppen av Vassfjellet (710 m.o.h). 
Sørover til Kvål tok vi via Rødde, Melhus sentrum og Søberg. Siste biten mot Kvål tok vi en lokal ‘snarveg’ over et jorde med sauer, opp et traktorspor opp gjennom skogen hvor vi nærmest måtte bære syklene. Men opp kom vi og da så vi at vi kom på rett kjøl. ‘Til Vassfjellet’ stod det på et skilt. Men litt lengre opp bommet vi i et veiskille, noe som ga en bomtur på et par tre km. Tilbake ned igjen og nå rett vei opp.
Fyttegrisen for noen tunge oppoverbakker, og så uendelig lange og seige. Etterhvert la tåka seg, til slutt var den så tykk at da vi fikk øye på de første bardunfestene på toppen kunne vi fortsatt ikke skimte skyggen av selve kringkastingsmasta. Men vi kom da helt opp, tok noen bilder, drakk litt væske og satte utfor bakkene.
Ned gikk det forunderlig raskt, på bensinstasjonen på Kvål fikk vi oss litt energimat og en kaffe, og startet på hjemturen. Etter Melhus sentrum tok vi sykkelvegen mot Klett (ca 20 m.o.h) og videre oppover den svingete Heimdalsvegen (seig og lang bakke uten naturlige pauser) opp til Heimdal sentrum (143 m.o.h). Derfra strake vegen hjem til Romemyra (ca 150 m.o.h).
Alt i alt en tur på 58 km (i følge Helges kalibrerte sykkelkomputer). Derav 6 km vei med vel 650 meter høydeforskjell fra Kvål (50 m.o.h) og opp til toppen. Maks høydeforskjell 690 meter og totalt tidsforbruk ca 5 timer, noe vi begge var svært godt fornøyd med. Vel framme var beina som gelé og det føltes vidunderlig med en dusj.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar